zaterdag 26 augustus 2017

Laatste aankopen in Santa Cruz


Tió Max had zondag een drukke werkdag (Jeep-bijeenkomst in Urubó en Marathon van Santa Cruz).  In de vooravond neemt hij de meisjes mee naar zijn derde werkopdracht van de dag : een balletvoorstelling in Santa Cruz.
Zondagavond zijn heel wat restaurants in Santa Cruz gesloten : we gaan met de ganse familie eten in restaurant El Fogon (gekend voor zijn lekkere churascos).


Maandagmorgen worden de laatste aankopen van voedingswaren gedaan op de groothandelsmarkt Abasto Sur.  De meisjes rusten tussentijds wat uit bij Sonia thuis.
In de namiddag volgen Laura en Marte opnieuw een workshop bij tiá Ninoska : lekkere alfajores worden klaargemaakt.
’s Avonds spreken we terug met de ganse familie af : ditmaal trekken we naar restaurant Don Miguel (bijhuis aan Avenida Beni).
  De overschot aan vlees van de parilla nemen we mee naar huis en alzo hebben we reeds het middageten voor dinsdag.Dinsdag maakt Verónica de bagage klaar.
  Ward zoekt nog een twee uur naar elpees op de markt Los Pozos bij de cachivachis die gespecialiseerd zijn in tweedehands boeken en platen.  Het resterend belkrediet van zijn Entel-prepaid-kaart worden geconsumeerd bij het bekijken van de verkoopswaarde van de aangekochte lp’s op www.discogs.com.
Bij valavond spreken we af bij Sonia’s werk : een twee maand geleden opgestarte kindercreche in het stadscentrum van Santa Cruz.
Woensdag nemen we ten huize van tió Max en tiá Sonia afscheid van 5 mooie weken Bolivia. Tiá Ninoska komt ons uitzwaaien op de luchthaven van Viru Viru.  De Air Europa vluchten naar Madrid en vervolgens Brussel verlopen vlekkeloos.
In Zaventem merken we dat één van de 7 bagagestukken niet is meegekomen.
  We kijken vol afwachting wanneer Marte’s mote bij ons thuis zal gebracht worden…
(donderdagavond 31 augustus wordt de zoekgeraakte valies bij ons thuis geleverd... met commentaar in jawel het Spaans... door een uit Honduras afkomstige koerierman).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten