zondag 10 april 2011

Wij zijn aangekomen in Santa Cruz !

Bij een heldere hemel en met 28 graden wordt de landing op Santa Cruz om 11u00 plaatselijke tijd ingezet en wij zien vanuit het vliegtuig al de eerste palmbomen.
Het is hier steeds merkelijk warmer dan in de rest van Bolivië. Het subtropische Santa Cruz ligt op iets meer dan 400 meter boven zeeniveau; vandaag zal het in La Paz (4.000 meter) overdag zo’n 11 graden zijn.
Met het zomeruur bedraagt het uurverschil met België 6 uur.
De bagage zoeken is veel eenvoudiger op Viru Viru dan op Zaventem vermits hier maar gemiddeld om het uur een vliegtuig landt.
Eens voorbij de douane en de migratiedienst volgt hét emotioneel moment van deze zondag met tia Ninoshka en tio Max en Christian die voor de eerste keer in hun leven Laura en Marte in hun armen kunnen nemen. Ze kenden elkaar maar enkel van internetfoto’s en van telefoongesprekken.
Verder is grootmoeder (alhier “abuelita Laura” genoemd) aanwezig op de luchthaven.
Daarna rijden wij nog een kwartiertje met de auto naar de familiale woning in de Barrio Petrolero Norte, de wijk die zich in de tweede stadsring van Santa Cruz bevindt.
Daar aangekomen doen Laura en Marte al een inspectieronde in het huis en worden de geschenkjes uitgewisseld.
Nonkel Cristian en Max kunnen beginnen aan hun degustatie van Belgische streekbieren, tante Nino en abuelita proeven van de meegebrachte pralines.
Laura gaat al probleemloos de conversatie in het spaans aan met de familie. Ongetwijfeld zal Marte binnen enkele dagen ook overschakelen naar de taal van Cervantes.

De goedkoopste manier om vanuit België te bellen naar een vast toestel in Bolivië is via VOIPCHEAP (http://www.voipcheap.com/en/index.html).
Even later belt papa naar het vaste telefoontoestel van de familie Toranzos en verneemt van mama dat de kindjes doodmoe in Rome op het vliegtuig stapten en zo’n 10 uur geslapen hebben tijdens de lange vlucht naar Buenos Aires.
Kortom : wij zijn goed, gezond en veilig aangekomen in Santa Cruz de la Sierra…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten