woensdag 20 april 2011

Dieter bezoekt zijn nichtjes…

Onze neef Dieter maakte tijdens zijn studies als Erasmus student in Frankrijk vriendschap met enkele Latijns-Amerikanen, waaronder een koppeltje uit Porto Alegre (Brazilië).
Hij vertrok 7 dagen geleden voor zijn eerste reis richting Zuid-Amerika met als einddoel het bijwonen van het trouwfeest van zijn Braziliaanse vrienden eind deze maand.
Vorige week verbleef Dieter nog in Rio de Janeiro en het paradijselijke Paraty (een vissersdorpje op zo’n 3 uur van Rio). Hier verbleven in 2004 Verónica en Ward ook tijdens hun reis doorheen Brazilië.

Dinsdag liet Dieter Corcovada, Copacabana en Ipanema achter zich en vloog door naar Santa Cruz de la Sierra om zijn tante en zijn nichtjes te bezoeken. Hij zal 5 dagen in Bolivië blijven.
Laura en Veronica gingen hem afhalen op de luchthaven van Santa Cruz. Moeder Martine zal ongetwijfeld wat meer gerust zijn nu haar jongste zoon in veilige handen is en het in gevaarlijke Rio heeft verlaten.

Terwijl de kindjes reeds in hun bed lagen, gidste Christian en Verónica dinsdagavond Dieter nog doorheen het historisch centrum van Santa Cruz en brachten o.a. een bezoek aan de ”Plaza 24 de septiembre” alwaar de kathedraal staat. Vanop het balkon/terras van “Irish Pub” genietend van een frisse pint hadden ze een goed overzicht op het centrale plein van de stad. Het was op deze plaats waar 12 jaar geleden cupido Verónica en Ward bij elkaar bracht…

Woensdagvoormiddag ging Veronica met Dieter en de meisjes naar het biologische pretpark “Güembé”. In dit park is o.a. een orchideeëntuin, vogelpark, dieren- en vlindertuin te bezichtigen. De meisjes amuseerden zich te pletter in het bijzijn van toekans, papagaaien, apen en de immense hoeveelheid kleurrijke vlinders.
De week voor Pasen wordt traditioneel “Semana Santa” gevierd in Latijns-Amerika. De bedoeling is dat Dieter samen met Max, Verónica en de meisjes enkele van “Las Misiones de Chiquitos” zullen bezoeken op Goede Vrijdag en Paaszaterdag.
Deze voormalige Jezuïeten missieposten behoren tot het Werelderfgoed van Unesco (meer info op o.a. : http://whc.unesco.org/en/list/529).
Wegens tijdsgebrek zullen enkel de sites van San Javier en Concepción aangedaan worden. De verder afgelegen missieposten van Santa Ana, San Miguel, San Rafael en San José de Chiquitos zijn immers zeer moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer en vereisen minimaal 5 volle dagen reistijd.
Wijzelf wachtten destijds in Concepción urenlang tevergeefs op een bus en noodgedwongen stapten wij in een laadbak van een passerende camion voor een trip van zo’n vier uur om San Ignacio te bereiken.
San Javier en Concepción hebben echter wel de best gerestaureerde houten kerken van de 6 voormalige Boliviaanse Jezuïeten-missieposten (verder bevinden zich ook nog historische Jezuïetenposten in Paraguay en het noordoosten van Argentinië).

Raadpleeg tevens http://www.flickr.com/photos/eduardoyveronica/ : nieuwe foto’s van onze vakantie worden hier regelmatig toegevoegd.

2 opmerkingen:

 1. Dag Laura,

  Hebben die papegaaien geen schrik?
  Heb jij een juf of een meester?
  Zat daar een klein vogeltje op de foto van Dieter (eerst dachten we dat het Ward was) en Marte?
  Groetjes en kusjes vanuit New York. ALINA

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de naam van onze juf is Claudia... die papagaaien hebben geen schrik van ons...
  van ons papa hoorde ik dat je goed bent thuisgekomen van Amerika... Alina telefoneer ons eens... onze papa Ward gaat je hierbij helpen

  BeantwoordenVerwijderen