donderdag 2 juni 2011

Eventjes terug in Salta...

Maandagnamiddag verkennen wij voor de eerste maal het zeer gezellige dorpje Humahuaca met zijn vele winkeltjes gerund door indianenbevolking. Hier slapen wij twee nachten.
Dinsdagvroeg vertrekt Ward alleen met de bus naar Iruya. De verhuurfirma had ons afgeraden om met de auto richting Iruya te trekken omwille van de minder goede wegen.
Verónica en de meisjes blijven in Humahuaca omwille van de lastige trip van drie uur enkele rit over holder-de- bolder aardewegen en het feit dat de route over een pas van boven de 4000 meter gaat.
Ward voelt zich achteraf bekeken gelukkig dat hijzelf niet naar Iruya moest rijden met de wagen : smalle wegen met diepe ravijnen en enorm veel haarspelbochten en hij hierdoor vanuit de bus zich volledig kon concentreren op de landschappen onderweg.
De uitstap naar Iruya is meer dan de moeite waard. Ook hier de typische indiaanse bevolking.
De vrouwtjes hielden dinsdag hun shoppingdag… met al dat moois op de plaatselijke markt was een keuze maken niet zo gemakkelijk.Woensdag trokken wij vanuit Humahuaca in één trok richting Salta met enkel een tussenstop in Tilcara om nog wat inkopen te doen op de indianenmarkt.
Iets na de middag kwamen wij aan in Salta en wij zochten direct ons favoriet restaurant “La casa de las empanadas” op voor nogmaals een lekkere “locro” (een goed vullende soep).
Nadien bezochten wij nog in Salta de wijk rondom de San Franciscokerk en San Bernardo-klooster met zijn talrijke boetiekjes.
Terug overnachting in Hostal Rincon del Cielo in Salta.


Donderdag vertrokken wij met onze huurauto richting Valles Calchaques met bestemming Cachi. De omgeving was merkelijk veel groener dan wij de voorbije dagen gewoon waren. Terug mooie landschappen met onderweg vicuñas, cactussen en enkele besneeuwde pieken van boven de 6000 meter. Overnachting in Cachi, een mooi dorpje, doch zo dood als een luis… Blijkbaar doen de meeste toeristen Cachi aan in de voormiddag als tussenstop voor een eendaagse uitstap vanuit Salta in combinatie met Cafayate. Vandaar dat de kindjes al om 19u00 naar Vlaamse gewoonte onder de dekens liggen. Verónica en Ward komen wat bij in de leefkamer van het gastgezin en eten nog een kleinigheid in het gezellig restaurantje rechtover de hostal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten