zondag 12 juni 2011

Cordoba en omgeving

Donderdag kwamen wij dus aan in Hostel Art in Cordoba. Hier beschikken wij samen met enkele jongeren (momenteel een Spanjaard, Zwitserse, Ierse en Australiër) over een grote salon/living waar Laura en Marte ongestoord hun favoriete tv-programma’s kunnen bekijken. Voor de eerste maal tijdens ons verblijf in Argentinië gaat Veronica zelf achter het fornuis staan in de ruime beschikbare keuken. Naast onze hostal is er een bakkerij met lekkere brioches, croissants, etc. Dus ontbijten wij in onze hostal.
Lucas die hier werkt (is “werken” wel het juiste woord ?) is een echte muziekfreak en wat verslaafd aan You Tube-filmpjes en speelt voor dj. Gelukkig heeft hij dezelfde muzieksmaak als de onze.
Vrijdag bezoeken wij de oude binnenstad van Cordoba met zijn talrijke winkelgalerijen en doen wij ook wat aan sightseeing voornamelijk in de directe omgeving van Plaza San Martin en de oude universiteit.
Terwijl de meisjes en Verónica in de late namiddag naar de cine gaan voor de film Panda II, zoekt Ward een platenwinkel op.
Zaterdagmorgen vertrekken wij met de lokale bus voor een daguitstap naar Alta Gracia (een uurtje rijden vanuit Cordoba).
Wij bezoeken Villa Nydia, het huis waar Ernesto “Che” Guevara 12 jaar van zijn jeugd doorbracht en nu ingericht is als museum ter nagedachtenis van de man wiens portret over gans de wereld zichtbaar is op ontelbare t-shirts, posters, etc. Laura keek aandachtig naar de video over het leven van de jonge Ernestito in Alta Gracia.
Nadien bezochten wij Estancia Jesuitica in Alta Gracia, één van de vijf voormalige boerenbuitenverblijven van de Jezuïeten in de provincie Cordoba, die gezamelijk door Unesco werden uitgeroepen als werelderfgoed. Deze verblijfplaatsen dateren van eind 17e eeuw en 18e eeuw (zelfde periode als de Missiones de Chiquitos in Bolivië). Meer info : http://whc.unesco.org/en/list/995
Laura en Marte genieten merkelijk meer van de bezoeken in een rustigere omgeving zoals het provinciale stadje Alta Gracia dan in het drukke centrum van Cordoba.


Bij onze terugkeer in Cordoba reserveren wij in de busterminal onze bus om dinsdagavond naar Mendoza te trekken. Onze oorspronkelijke bedoeling is om later voor het traject Mendoza – Buenos Aires een binnenlandse vlucht te nemen. Hoe de evolutie van het vliegverkeer in Argentinië na de uitbarsting van de Chileense vulkaan Puyehue zal uitdraaien is voor ons ook een raadsel.
Deze week werden immers het merendeel van de vluchten van en naar Buenos Aires geannuleerd.
Tante Martine volgt de situatie op de voet en levert ons de nodige input inzake de actuele toestand van het Argentijnse vliegverkeer. Wij zullen wel zien hoe het uitdraait…
Zondagmorgen bezoeken wij gedurende drie uur de Zoo van Cordoba. De meisjes genieten o.a. van de show met zeehond Marco. De interesse bij Laura was merkelijk veel groter dan bij haar bezoek aan de Antwerpse zoo zo’n twee jaar geleden. Ook Marte genoot met volle teugen bij het zien van de talrijke dieren.
Laura en Marte spelen nadien nog wat in het Parque Sarmiento (de groene long van Cordoba), dat in het weekend vol zit met families die er picknicken.
De meisjes stappen hier flink, vandaar dat Marte nog een namiddagsiësta nam in onze hostal, alvorens naar de kunst- en vlooienmarkt te gaan in de levendige wijk Quemes. Dit kwartier is blijkbaar de place to be op zaterdag- en zondagavond in Cordoba.Geen opmerkingen:

Een reactie posten