vrijdag 27 mei 2011

Wij hebben het goed in Argentinië !

Dinsdagavond was er met de familie Toranzos het afscheidsmaal in restaurant La Buena Mesa.
Woensdagvroeg vielen bij ons allemaal traantjes toen afscheid genomen werd in de ouderlijke woning. Tio Max bracht ons naar de luchthaven opdat wij met de Boliviaanse maatschappij Aerosur richting Salta (noordwest Argentinië) zouden kunnen vliegen.
Max had het zichtbaar heel moeilijk toen hij de meisjes voorbij de migratiedienst zag passeren.
Na een vlucht van anderhalf uur landden wij in Salta, 1145 meter boven zeeniveau bij een temperatuur van zo’n 18 graden. Met een taxi bereikten wij Hostal Rincon del Cielo waar wij voor drie nachten zullen blijven.


Woensdag 25 mei is het feestdag in Argentinïë, vandaar dat nagenoeg alle winkels gesloten waren en er weinig verkeer was in de binnenstad. Wij vonden een gezellig restaurantje waar ons een lekker stoofpotje en salteñas voorgeschoteld werden.
De meisjes namen een ruime siesta terwijl Ward wat computerde in de lobby van ons hostal.
’s Avonds trokken wij op verkenning in de binnenstad van Salta.
Wij konden donderdag het Boliviaans dagblad El Deber in Argentinië niet meer kopen. Toen verscheen zoals gepland de foto van Laura en Marte in deze gazet bij de aankondiging van de dag van het boek (zie : http://www.eldeber.com.bo/2011/2011-05-26/debercito.php )
Donderdag en vrijdag werd de binnenstad van Salta intensief bezocht. Een mengeling van indiaanse, mestiezen- en gaucho-bevolking.
Plaza 9 de julio, een zo voor Zuid-Amerika typische centrale plein met zitbanken, palmbomen is dé ontmoetingsplaats bij uitstek voor de plaatselijken die van school, winkel of werk komen.
Een mooi panorama over de stad Salta hadden wij vanop de bergflank San Bernardo die bereikt werd met de kabellift.
De concurrentie kon uitgespeeld worden bij het zoeken van een huurauto die wij vanaf morgen voor de komende 10 dagen boekten voor een rondrit in de provincies Salta, Jujuy en Tucumán.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten