zaterdag 21 mei 2011

Papa is goed aangekomen !

Papa was tot woensdag aan het werk en nam afscheid van de collega’s, mémé en de rest van de familie in Sleidinge.
Nonkel Luc voerde papa donderdagmiddag naar het Sint Pietersstation zodat hij met de trein naar Zaventem kon sporen. Net zoals bij Verónica en de kindjes had hij hetzelfde vluchtschema : dus vanaf het opstijgen in Zaventem tot de landing in Santa Cruz de la Sierra was hij 22 uren onderweg met een relatieve korte tussenstop in Rome en Buenos Aires.
Op de luchthaven stonden mama, Laura en Marte papa op te wachten. Na een kleine zes weken was ons gezinnetje herenigd. Het was een emotioneel weerzien… er vielen wat traantjes van blijschap.
Gelukkig moest papa geen auto rijden … Voor nonkel Max (de chauffeur van dienst) is het de gewoonste zaak om zich in weg te vinden in de drukte van jewelste in het verkeer van de miljoenenstad Santa Cruz.
Aangekomen in Barrio Petrolero Norte stonden abuelita en tante Ninoshka ons al op te wachten.
De kindjes hielpen bij het uitpakken van de bagage en waren enorm tevreden met de tekeningen die de klasgenootjes van de Bijenkorf voor hen hadden gemaakt.
Papa had Laura de voorbije weken al zoveel horen vertellen over Mushu en Osa. Ze moest papa alvast haar twee vriend-hondjes voorstellen.
Na een verfrissende douche trokken wij er samen reeds op uit na het middageten : uiteraard kon een bezoek aan het ijssalon niet ontbreken. Een leuke bezigheid in dit tropisch warme Santa Cruz waar er vandaag een aangename wind voor een beetje verfrissing zorgde.
Papa ging vrijdagavond als eerste slapen : reeds om 18u30 omdat hij op het vliegtuig geen oog dicht kon doen.
Goed uitgeslapen bezochten wij zaterdagmorgen Los Pozos in het centrum van Santa Cruz. Waar vroeger een rem moest gezet worden op de filmrolletjes, kon papa zijn digitale camera laten gaan op deze kleurrijke inheemse markt vol met fruit, groenten, vlees, …


Geen opmerkingen:

Een reactie posten