woensdag 4 mei 2011

Naar school en ... uitstapjes maken...

Na het Paasweekend gaat het normale dagelijks leven verder in Santa Cruz de la Sierra.
Laura en Marte gaan in de voormiddag elke weekdag terug naar school bij juf Claudia.

Enkele namiddagen volgen de meisjes opnieuw tekenles op een andere locatie.
Samen met abuelita en Verónica bezoeken Laura en Marte op andere namiddagen nog het prachtige recreatiepark La Rinconada en enkele landelijke dorpjes zoals Porongo en Cotoca (allemaal in de omgeving van Santa Cruz).
Verónica gaat ook met de kindjes langs bij haar vorige werkgever Agro Columbia alwaar ze zo’n negen jaar werkte vooraleer naar België te verhuizen.
Ze worden hier hartelijk verwelkomd door o.a. hartsvriendin Carla en grote baas señor Herlan.

Oom Max heeft het weekend van 1 mei drie dagen vrijaf en trekt met zijn moeder, Verónica en de meisjes er voor drie dagen op uit in de oostelijke richting.

San José de Chiquitos, een voormalige nederzetting/missiepost van de Jesuiten, wordt aangedaan. Het prachtige centrale plein met zijn stenen kerkencomplex wordt uitvoerig bezocht. Unesco riep deze plaats reeds in 1990 met reden uit de Werelderfgoed.

Verder worden verschillende kleine landelijke dorpjes aangedaan in deze oostelijk gelegen verloren uithoek van Bolivië.
Het prachtig interieur van de kerk van Santiago de Chiquitos wordt bezocht, vooraleer door te trekken naar de omgeving van Roboré. Hier wordt het “pootje baden” in de thermale wateren van Aguas Calientes.

Het verste punt van de driedaagse uitstap situeert zich zo’n 400 km van Santa Cruz. Een beetje verderop begint de Pantanal (het over Bolivië, Paraguay en Brazilië verspreidde moerassig natuurgebied, met een oppervlakte zo groot als één derde van Frankrijk). Zo’n 7 jaar geleden deden Verónica en Ward het Braziliaanse Pantanal-deel gedurende meerdere dagen aan en kwamen in contact met talrijke papegaaien, toekans, kaaimannen, piranhas en zelfs een anaconda (slang van zo’n 6 meter lang).

Op http://www.flickr.com/photos/eduardoyveronica/ werden verschillende foto’s toegevoegd van onze recente uitstappen. Veel kijkplezier gewenst…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten